هنگام ابتلا به گل مژه چه کنیم؟
آیا شما از چیزی در اطراف چشم خود ناراحت هستید؟ شاید متوجه تورم قرمز کوچک یا برآمدگی در اطراف پلک بالا یا پایین شده باشید. نیازی به وحشت نیست. این به احتمال زیاد گل مژه است. گل مژهها اغلب جدی نیستند و ممکن است بتوانید با چند درمان خانگی ساده آنها را درمان کنید، اما مواقعی وجود دارد که اقدام عاقلانهتر این است که پزشک آن را بررسی کند.درمانگاه نوید سلامت در شرق تهران دارای متخصص چشم در شرق تهران شما را با این بیماری شایع آشنا می کند.
گل مژه چیست؟
گلمژه، یکی از بیماریهای شایع چشم است که میتواند افراد را در سنین مختلف درگیر کند، تماس دست آلوده با چشم و التهاب لبه پلک از عوامل مهمی هستند که باعث بروز گلمژه میشوند.پلک انسان دارای تعداد بسیاری غدد کوچک چربی در اطراف مژههاست که آسیب به پوست، ذرات گرد و غبار یا چربی می توانند این غدد را مسدود کرده و باعث رشد باکتریها در آنها شوند.
اغلب اوقات گل مژه یا بلفاریت چشمی به صورت توده ای متمرکز سفید یا زرد رنگ است که بسیار شبیه به یک جوش بزرگ می باشد و به طور معمول تنها در یک ناحیه ایجاد می شود اما می تواند همزمان بر روی یک یا هر دو پلک نیز ظاهر شود.
خوشبختانه متخصص چشم در شرق تهران میتواند به کمک روشهای موجود به درمان این اختلال بپردازد تا از میزان التهاب بیشتر پلک جلوگیری شود و از آسیب دیدگی جدی چشم یا پلک شما اجتناب گردد.
علائم گل مژه
- ایجاد توده ای متورم و دردناک روی پلک ها یا اطراف چشم
- قرمزی و التهاب
- پوسته پوسته شدن اطراف پلک یا چشم
- خروج ترشحات چرکی از ضایعه
- احساس سوزش و جسم خارجی
- قرمزی و وجود پوسته های چرب روی لبه پلک
- خارش و حساسیت به نور
- تورم پلک ها
- کف آلود بودن اشک در لبه پلکها
- خشکی چشم
- به هم چسبیدن مژه ها که به دلیل ترشحات اضافی ایجاد می شود.
- پوست پوسته شدن روی مژه ها یا پلک ها
- وجود زخم های کوچک روی پلک ها و لبه آن
- ریختن مژه ها
- رویش مژه ها در جهت های غیر طبیعی
- درد
- احساس ناراحتی وسنگینی هنگام پلک زدن
- ریزش اشک
- تخلیه مخاط از چشم
- حساسیت به نور
- تاری دید(از عوامل شایع این بیماری محسوب نمی شود اما اگر توده متورم نسبتا بزرگ باشد با فشار روی قرنیه باعث آستیگماتیسم و مشکلات دیداری می شود)
انواع گل مژه
اگر بخواهیم انواع گل مژه را از نظر مکان به وجود آمده تقسیم کنیم شامل دودسته خارجی و داخلی میشود. گل مژه خارجی برجستگی قرمز است که در پایه مژه ایجاد میشود. نوع داخلی آن در داخل یکی از غدد چربی کوچک پلک است.
از دیدگاهی دیگر، گل مژه شامل 5 نوع مختلف است که هوردئولوم، شالازیون، کیست غده عرق، کراتوز و کیست اینکلوژن هستند.
البته که هوردئولوم معروفترین آنهاست زیرا بیشترین ابتلا را به خود اختصاص داده است. هرکدام از انواع گل مژه دارای ویژگیهای خاص هستند و تحت شرایط خاصی پدید میآیند.
علت ایجاد گل مژه چیست؟
علاوه بر عفونت باکتریایی، بعضی عوامل دیگر هم می توانند به عفونت غدد منجر می شود:
- پاک کردن نامناسب یا ناقص آرایش از چشم
- استفاده از لوازم آرایشی تاریخ گذشته یا آلوده
- ضعف در بهداشت پلک ها
- بیماری های التهابی پلک، مانند بلفاریت
- استرس
- تغییرات هورمونی.
درمان گل مژه چیست؟
گل مژه معمولا خود به خود بهبود می یابد، اما تمیز کردن آن باعث تخلیه زود تر آن شده و سریع تر بهبود می یابد. از آنجایی که شبیه به جوش است ممکن است بخواهید آن را فشار دهید، اما باید بدانید که انجام این کار شرایط را بدتر می کند. گلمژه اغلب به دنبال یک بیماری چشمی به نام بلفاریت ایجاد می شود. اگر شما در تهران هستید ومکررا دچار آن می شوید بایستی به چشم پزشک در شرق تهران مراجعه کنید.
به خاطر داشته باشید که در طول مدت درمان باید صبور باشید. از دست کاری، فشار دادن یا سعی در ترکاندن برآمدگی روی پلک بپرهیزید زیرا اینکار ممکن است جای زخم روی پلک تان باقی بگذارد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورتی که گل مژه در بخش داخلی چشم تشکیل شده است باید به پزشک مراجعه کنید. اگر با گذشت زمان بزرگ تر شده است، نیز باید در سریعترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که گل مژه دردناک تر شده است و با گذشت چند روز و انجام درمان های خانگی هنوز پاربرجاست، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید. در برخی از موارد ممکن است گل مژه بینایی شما را مختل کند. بنابراین در این موارد هرچه سریعتر با پزشک تماس بگیرید.درمانگاه شبانه روزی نوید سلامت در شرق تهران دارای بهترین متخصص چشم در شرق تهران میتواند شما را در این امر یاری نماید.